Mama in moda, Moda

Srčkasto za princeske

Priznam, odkar imam hčerko, sem čisto pocukrana. Čeprav je še majhna, komaj pol leta, bi jo že oblačila v oblekice, trakce, plaščke in vse ljubke stvari. Trenutno sicer vse super izgleda, ni pa nad oblačenjem ravno navdušena Ajda.

Ko smo doma, je najpogosteje oblečena čisto po fantovsko. Priznam, nekaj oblačil mi je še ostalo od Lovra. In tudi Ajdi se dopade, ko nosi majčke z medvedki, avti, bagri. Nad vsem tem pa se navdušuje tudi Lovro, ki ji z veseljem poklanja svoje stvari. Prav ljubeznivo se jim je odrekel. To je moj zlati fant.

Pa vseeno tu pa tam najdem kakšen kos, ki je ulit za mojo princesko. Še posebno sem navdušena nad trakci. Imela bi jih v vseh različnih barvah, modelih. Imela bi jih tudi jaz. No saj imam dva, unikatna, pa saj veste, še vedno ni dovolj. Ali je sploh kdaj?

S trakcom na glavi je moja punčka čisto preveč ljubka in tako zanemarim dejstvo, da je spodaj oblečena čisto deško, kar se pod jakno seveda ne vidi. Trakec naredi svoje. Celotnemu izgledu da čisto punčkasti videz. In jaz sem vsakič ganjena, ko gledam ta sladek obraz. Mojo punčko. Ajdo.

Če bi vprašala mojega, kako se mu vse skupaj zdi, bi dobila po vsej večini odgovor v smislu, “ja super je”ali ” a niso vsi isti“. Pač moški, včasih ne vidijo stvari, ki jih z veliko natančnostjo znamo videti ženske.

Mislim, da bom tudi sama poskušala zašiti kakšen trakec. Če mi uspe in če dobim veselje, ji lahko zašijem še kakšno prelepo oblekico. No, pustimo to. Bom raje ostala zaenkrat pri trakcu. Čisto vsega mi tudi ni treba delati, ker toliko časa pa spet nimam.

Oziroma bom raje podprla slovenske oblikovalce kot je na primer Moj mini svet, kjer sem našla krasne trakce za mojo princesko. Nosim jih pa lahko tudi jaz, ker to omogoča mehka elastika. Končno nekaj, kar lahko uporabljava obe.

Veliko lepih trakcev s pentljo pa sem našla tudi v trgovini Pikapolonica. In kaj mi je poleg videza všeč? Da gre za družinsko podjetje UL&KA, ki ustvarja trakove in druge dodatke z mislijo na otroke. Njihova misija je ustvariti izdelke, ki so predvsem udobni in praktični, a pri tem ne pozabijo na moden dizajn. Vsi izdelki so ročno narejeni iz naravnih materialov.

Do naslednjič srčen pozdrav,

Tea

Spread the love :)

Poglej tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja