Mama in moda, Moda

Kupujem rabljeno

Oblačila. Teh ni nikoli dovolj. No vsaj pri meni se venomer kopičijo. Kot se menjajo letni časi, se menja in prazni omara. Trenutno nimam tako velike omare, da bi lahko skladiščila vsa oblačila, tako, da hranim zimska in poletna v vrečah, škatlah. Sploh zimska mi zasedejo ogromno prostora, zaradi plaščev in bund, ki bi jih imela rajši na vidnem obešalniku, ker bi le-tako hitreje vedela kaj obleči. Ženske. No verjetno se najde tudi kakšen moški.

Ko bom imela veliko vgradno omaro, bo verjetno precej lažje. Ker imam zelo rada sistematično pospravljeno, si dostikrat pomagam z različnimi škatlami, ki zasedejo malo prostora in takoj nudijo vse izbrane stvari na dosegu mojih rok.

Kot študentka sem kupovala prehitro in preveč. To mi je všeč, takoj vzamem! Vse to je prineslo ogromno stvari, ki seveda niso prišle na vrsto. Zdaj sem seveda dosti bolj preudarna in premišljeno nakupujem kose, ki jih lažje kombiniram in potem seveda tudi nosim.

Ko sem postala mamica je postal obisk trgovin zame kar precejšen zalogaj. Zakaj? Ker sem težko hodila po trgovinah z dojenčkom ali kasneje z dvema, ki tisti čas absolutno nista želela sodelovati z menoj. Nakupovanje je zabavno samo zame. Zaenkrat.

Ker sem imela veliko stvari, ki jih ne ponosim, pa so bila še skoraj nova, sem se odločila, da jih prodam ter podarim. Veliko sem podarila ljudem, ki so to res potrebovali, sploh oblačila za otroke. Dosti pa sem prodala. In potem sem tudi sama začela kupovati na takšen način. Rabljeno. To mi nikakor ni delalo nobenih težav, saj stvari opereš, tako kot tudi tiste, ki so kupljene v trgovini, pa so dostikrat bolj strupene.

Nekaj stvari smo si z določenimi tudi menjavali, tako, da je nastala pravcata butična prodaja in menjava. Morem priznati, da v desetih letih, kar sem to prakticirala, še nisem naletela na oblačilo, ki bi bilo poškodovano. Vse sem dobila skoraj novo, včasih še z etiketo.

Pred leti pa sem začela obiskovati komisijske trgovine z rabljenimi oblačili. Videla sem ogromno lepih oblačil po zelo ugodnih cenah. Vse mamice vemo, kako hitro otroci prerastejo oblačila, sploh kot dojenčki. Zato sem v omenjenih trgovinah kupila tudi dosti otroške robe in jo tudi sama oddala. In to delam še zdaj, nič več ne želim skladiščiti, ker niti nimam prostora, zato raje kupujem manj in sproti.

Seveda še vedno kupim nove stvari, vendar bolj premišljeno. Sploh čevlje za Lovra, ki ima visoki nart. Tukaj pridejo v poštev povečini samo Cicibanovi. Komisijska trgovina Lučka v Žalcu v katero zahajam, pa ima še to možnost, da lahko vse stvari pregledaš spletno in si jih tudi rezerviraš. Luksuz. To vsekakor olajša vse, da ne porabljaš časa med prebiranjem vseh različnih oblačil. Vsaj zame je tako. Tako pa vidim raznolikost outfitov kar na lutki in točno vem, kaj bi pristajalo meni.

S kupovanjem rabljenih stvari pa seveda pripomorem k manj onesnaževanju okolja in proizvajanju plastike, ki jo je dosti tudi v oblačilih. Zato čedalje bolj stremim k naravnemu materialu, ki je tudi moji občutljivi koži dosti bolj prijazen in hvaležen.

Višek denarja, ki ga vsekakor prihranim, ko kupujem rabljeno, pa namenim za družinsko srečo. Z družino tako odidemo na izlet in si privoščimo kulinarična doživetja.

Do naslednjič srčen pozdrav,

Tea

Spread the love :)

Poglej tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja