Družina, Tea razmišlja

Življenje je moje

“Odslovi vse svoje bolezni in v svoje življenje privabi ljubezen, srečo in bogastvo.” (Louise L. Hay)

Moč misli

Moč pozitivnih misli. Naše misli so obraz našega življenja. Za vse kar se nam dogaja v življenju, smo odgovorni sami. Sami kreiramo svojo pot in privabljamo nadloge z negativnim prepričanji, kot so: “Nisem dovolj dobra”, “Meni se dobre stvari ne dogajajo”, “Ne bom zmogla”, “Zakaj se to dogaja meni” in še milijon podobnih.

Včeraj zvečer sva se z Dejanom pogovarjala o mislih, o dejstvu, da je vsak tam kjer mora biti, kjer si želi biti. Ko sem začela brati duhovne knjige, mi je bilo všeč dejstvo, da ti vse na podoben način sporočajo, da ni čudežnega recepta, da boš srečen, da boš imel vse finance urejene itd.

Prevelika pričakovanja rušijo moj svet

Tudi po knjigi “Kako postati uspešen?” , uspeh ne pride kar čez noč. Potrebna je pot, ki vodi do cilja. Vmes pa lahko pride do kar precej preprek, ki te lahko odvrnejo. Boriti. Že od nekdaj se borim s preteklimi demoni in mislimi na prihodnost. S tem ko gojim zamere ali sem negativno nastrojena pa posledično pozabljam na dani trenutek, ki beži. Tukaj in zdaj.

Od sebe želim veliko. Včasih celo preveč. In potem so prevelika pričakovanja podrta, jaz pa nesrečna. In spet padem v krog negativnih mislih. “Zakaj jaz?”, “Zakaj mi to ne uspe?” in popustim, ko bi se morala boriti. Pa vendar najdem moč, da nadaljujem.

Iz življenja želim potegniti veliko, ker vem, da lahko veliko dam. In na tej poti, bom morala pozabiti na vse strahove in misli fokusirati na to, da zmorem. Da lahko v življenju počnem stvari, ki jih dejansko želim in ne le tisto kar se od mene pričakuje.

Materinstvo ni vedno lahko

Tudi v vlogi materinstva se soočam z vzponi in padci. Včasih je tako sladko, spet drugič pa sem na robu obupa. Včeraj sta me moja dva tako izmučila, da sem bila globoko v sebi jezna na ves svet. Nase, na partnerja, na otroka. In to jezo bi lahko stresala na vse, ki bi mi prekrižali pot. Pa to ni dobro. In vem, da to ni ok.

Verjamem vase

Vem, da potrebujem močne misli, v katere bom verjela in si jih tako močno želela, da bom pozabila na vse prepreke, ki bi mi lahko začrtale dani cilj. Da bom v ogledalu videla sebe in si rekla Tea, čudovita si, kot ženska, mamica in partnerka. Da bom sledila svojemu srcu in pustila za seboj vse negativne misli, ki bi me odvračale od zadanega. Vse kar potrebujem, da uspem, se skriva v meni. Padci me učijo vstati. In nadaljevati pot.

“Potujem od uspeha do uspeha, od zmage do zmage. Pot me vodi k vedno večjim uspehom. V mojem svetu je vse dobro.” (Louise L. Hay)
 

Vse misli, ki me omejujejo, bom spremenila in tako v svoje življenje prinesla sonce, čeprav bo tudi kdaj pa kdaj padal dež, bom spremenila vzorce vedenja in vse občutke krivde, ki sem jih gojila do sebe in drugih. Zmorem in vem kaj si zaslužim.

Čeprav se mi na trenutke zdi, da nimam nič, pa imam vse. Ko se zjutraj zbudim v objemu otrok, dobim vso ljubezen in srečo tega sveta. Ko mi Dejan pripravi zajtrk in ugodi vsem mojim željam, spoznam, da imam ob sebi točno takšnega moškega, kot sem si želela. Ko sem začela pisati blog, sem bila skeptična, zdaj pa se odvijajo stvari za katere si sprva sploh nisem mislila, vendar sem imela močno željo. Želela sem svoj dom, ki ga bom dobila. In to še hitreje kot sem planirala.

In naj še kdo reče, da moč misli ne prikliče vse kar si porodimo in kar dejansko ustvarja našo prihodnost. Prvi korak pa je seveda zaupati in ljubiti sebe. Konec koncev smo le ljudje in vsi delamo napake.

Do naslednjič srčen pozdrav,

Tea

Spread the love :)

Poglej tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja