Tea razmišlja

Svet je takšen kot je

Okoli nas se dogaja tisoč in ena stvar, za določene stvari izvemo preko različnih medijev, določene stvari so nam zamolčane. Seveda, živimo v informacijski dobi, ko so številne informacije dostopne večini ljudi. Preko različnih medijev izvemo vsakodnevno novice širom sveta.

Včasih se mi zdi, da sem zaradi različnih krivic, ki se dogajajo pri nas in po svetu zelo žalostna, sploh ko se različne novice nanašajo na same otroke. Koliko otrok živi v bedi, koliko žensk na svetu še vedno nima osnovnih pravic, koliko moških mora ubijati na ukaz?

Res ne razumem, kako ne moremo vsi na svetu živeti v simbiozi? Kako ne moremo biti vsi srečni, ker smo del nečesa. Vsepovsod kamorkoli se obrnem, bodisi na samem spletu, okolici kjer živim, po svetu, je večina ljudi obremenjena z drugimi, obremenjena s samim seboj in na podlagi tega filtrira svoje frustracije na druge. “Če ima sosed, zakaj pa še jaz ne bi imel tega?” Slabo želeti drugim, da si potem ti boljši?

Ko sem bila mlajša sem si želela spremeniti svet. Odpraviti lakoto, revščino, blaginjo tistim, ki jo imajo v izobilju. Počutila sem se že skoraj tako kot misice, ki obljubljajo mir. Vendar brez krone in z iskrenimi željami.

Vendar kaj kmalu sem spoznala, da sem prešibka in nemočna, da bi lahko spremenila že samo mišljenje ljudi. Vsi imamo vse na pladnju, za vsakega vse izvemo, pa si še vedno zatiskamo oči in sledimo črednemu nagonu.

To, da danes šteje denar in maginati, ki opravljajo s svetom, je briljantno jasno. Zakaj so še vedno vojne po svetu, za katere naši mediji nimajo posluha in nam prikažejo to, kar želijo, da vemo? Zakaj smo kljub vsemu ozaveščenju glede našega planeta in narave, še vedno tako brezbrižni in si zatiskamo oči, ne razumem.

Mami mi je vedno govorila, mi obračamo, bog obrne. In res je na koncu, da bo narava tista, ki bo zmagala. Kot je pel Vlado Kreslin: “Tudi čez tisoč let tu bom stal, sonce bo moje srce, ena od tisoč zvezd mi bo prav, nosil bom njeno ime!”, narava bo obstala.

Svetu lahko dam le svojo zgodbo. Dam mu lahko svoj vzgled in pogled na življenje. Sama stremim k pozitivnem razmišljanju, “delaj dobro in povrnjeno ti bo”.

Ne morem rešiti sveta vseh krivic, lahko pa pomagam sosedovi Micki nesti vrečke v zgornje nadstropje, nahraniti lačne brezdomne mačke, podariti nasmeh neznancu, vržti žogo otrokom z igrišča, podariti oblačila in hrano potrebnim pomoči, povabiti prijateljico na kavo itd. To so mogoče malenkosti, vendar zame velike stvari, ki pomagajo meni, da vem, da delam in živim dobro v tem svetu.

 

Spoštuj in ljubi sebe, ker le tako, bo svet spoštoval in ljubil tebe

 

 

Spread the love :)

Poglej tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja