Družina, Tea razmišlja

Spolnost po rojstvu drugega otroka

Nekako sem že v štartu vedela, da se bo prva objava o spolnosti morala nadaljevati. Mogoče se bo še kakšna po tej. Bom videla, kaj bom še imela povedati. Govoriti o intimi je za marsikoga nesprejemljivo, sama pa s tem nikoli nisem imela problema. Nimam predsodkov in poskušam ohraniti svobodni duh brez omejitev.

Ko sem prvič rodila, sem imela malce neprijetno izkušnjo, zaradi pretrganine, ki mi je onemogočala, da bi se sprostila. Bolelo me je tako, da nisem več uživala. Bala sem se, da bo pri tem ostalo. To bi bilo grozno, saj v spolnosti uživam.

Nekako so se stvari uredile, vendar tisti malce pekoči, neprijeten občutek je še vedno ostal, ko je prodrl vame. In tako je ostalo vse do tega, ko sva izvedela, da sem noseča. Drugič. No in celo nosečnost seveda nisem stradala. Mislim, da sem v teh mesecih dejansko malce pozabila na vse skupi in je bilo dosti boljše. Do zadnjih mesecev, ko sem bila kot nilski konj in je bilo zaradi obilnega trebuha malce težje.

In bolj se je bližal porod, večji je bil strah, kaj bo tokrat. Je lahko še slabše? Bo šlo na slabše? Ali bom še kdaj uživala brez da bi študirala o tem ali me bo bolelo. No in rodila se je Ajda. Ekspresno. Spet pretrgana, ampak čisto malo. Gremo šivat. Šivana sem bila z izredno preciznostjo, ne kot pri prvem porodu. Kjer me je dobesedno zakrpala kot staro coto.

Upala sem, da bo tokrat boljše.

Čakala sem na prvi ginekološki pregled. Že pred pregledom me je moj skoraj na kolenih prosil, naj sem mu prepustim. Nič ne bo miško. Počakala bova pa pika. Joj, tisti trenutek mi res ni bilo do seksa. Sploh. Bolj se je bližal datum pregleda, bolj je bil moj vesel. Jaz pa, prestrašena. Ne vem no, imela sem tisti grenak okus. Poleg vsega pa sem imela doma dva mala škrata, ki sta me potrebovala celi dan, zato mi je bila zadnja misel seks. Bila sem izžeta. Brez energije. Kje imam čas, da bi razmišljala o naju? Kje?

Pregled je pokazal, da je moja mala lepo okrevala, skoraj ni bilo sledu, da bi bilo kaj raztrgano. Vse super in fajn. “Mirne vesti lahko imate spolne odnose” se je nasmejala ginekologinja. Ok super. Samo meni pa sploh ni bilo do tega. Iz kabine sem prišla do Dejana, ki se je prešerno smejal, kot, da bi že vedel. Mislila sem, da me bo kar na stranišču nategnil. Počakala bova, ker še meni ni. Boš že zdržal.

Počutila sem se zelo slabo. Kako je lahko prišlo do tega, da se bojim? Zakaj se tako izmikam. Res me je bilo strah, da bo zopet tako kot je bilo prvič. Zdaj sem že drugič ranjena in to se mora nekje poznati. Vedno bolj sem se odmikala, a naposled le opogumila. Pa probajmo. Otroka spita, mir imava. Akcija. Kaj pa druga.

Bilo mi je kot da bi prvič. Šlo mi je na smeh, mogla sem se res sprostiti, da sem pozabila na vse dejavnike. Tukaj sem zopet ženska, ki ima svoje potrebe. Tukaj imam moškega, ki me pozna. Pozna moje telo in ve kaj mi paše. Zaupam mu. In sebi.

Bila sem mokra. Takoj. Bilo je… Bilo je neznansko dobro. Odlično. Kaj! Kako? Nobene bolečine, sploh čutila nisem, da bi kdaj rodila. Kako je to možno? Zakaj sem tako dolgo odlašala! Vau! Dajva še. In sva.

Po pol leta še vedno, več kot prej, ko še nisva imela otrok. Kako to, ne vem. Ampak uživava, takšnega seksa še nisem imela. Toliko spolne energije, čutnosti, orgazmov. Vsekakor sva se bolj povezala. Presrečna sem, da ni bolečin. Da je boljše. Moj je rekel, da je moja žemlja v najboljši kondiciji kot kdaj koli prej.

Kar je pa poleg vseh materinskih obveznosti super, da lahko prakticirava tiste hitre, ko se nama zalušta, kar naju kot starša zelo sprosti in razbremeni.

Sploh pa drage ženske, orgazmi nas pomlajujejo!

Po njih smo bolj srečne, manj napete in samozavestne.

Vsem tistim, ki imate predsodke ali slabi želodec, odsvetujem branje.

Do naslednjič srčen pozdrav,

Tea

Spread the love :)

Poglej tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja