Tea razmišlja

S kakšno pravico si lahko nasilen do otrok?

Smo postali res tako brezbrižni? Ali nas divji svet žene res tako daleč, da pozabljamo na moralo, etiko in humanost. Ne vem. Gledam okoli in se čudim. Čudim, da smo ljudje lahko takšne pošasti. Pošasti, ki zlorabljamo čut posameznika, bit posameznika.

Ne morem mimo tega, da me določene novice, ki pričajo o nasilju in zlorabi otrok, zelo iztirijo. Iztirijo do te mere, da sem srečna, da sta moja otroka v dobrih rokah, kjer prevladuje ljubezen. Ja in tega žal res nimajo vsi po svetu. Dejstvo, da živim na področju sveta, kjer sem varna in svobodna, ni zamerljiva. Pa kljub tej idili, prihaja do različnih scenarijev.

Včeraj sem na poročilih (ki jih gledam zelo poredko, ker so takrat na sporedu risanke) gledala družinsko tragedijo. Kako je lahko oče svoje otroke vrgel čez balkon?? Kako?? S kakšnim čutom?? Zakaj? Še danes sem pretresena, še danes ne morem verjeti kaj se dogaja okoli nas. Starši smo lahko srečni, da imamo svoje otroke, ki nas ljubijo z vsemi napakami, ki jih dejansko ne opazijo. Za njih smo vse. Kako si lahko nekdo dovoli to storiti. Ne bom komentirala kaj bi v tistem trenutku naredila, vendar vemo, da nasilje ne reši ničesar, ker smo zopet v začaranem krogu. Upam, da se vsi izvlečejo. Pa to sploh ni edini primer. Koliko jih je bilo, pa so šli mimo nas ali pa jih sploh nismo slišali.

To, da starši na kakšen koli način zlorablja otroka, je zločin. Kakšne posledice to pustijo na otroku, nam je vsekakor jasno. Ni mi pa jasno, kako lahko svojega otroka namerno poškoduješ ali celo ubiješ in s kakšno pravico? Tega verjetno ne bom nikoli razumela in dojela.

Verjamem, da pride kdaj do takšnih trenutkov, ko imamo dovolj vsega in rabimo oddih od otrok, partnerja. Tudi jaz sem že bila na robu živčnega zloma, ko sem mislila, da bi najraje svoje tri v “zrak spustila”, ampak tega dejansko ne bi nikoli uresničila. Sploh si ne predstavljam, da bi svojemu otroku škodovala.

Boli me srce za vse tiste, ki morajo to prenašati. Boli me za tiste, ki bi radi bili starši pa ne morejo imeti otrok. Zato sem lahko še enkrat srečna, da imam to možnost. Da imam zdrave in srečne otroke. Imam vse.

Vir slike: Društvo za nenasilno komunikacijo

Do naslednjič srčen pozdrav,

Tea♥

 

Spread the love :)

Poglej tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja