Družina, Tea razmišlja

Drugačni pogledi

Vsake toliko časa me spomin odpelje v študentske dni. To je bilo obdobje, ko sem zares uživala. Ko sem življenje srkala z veliko žlico brez slabe vesti. Bilo je obdobje, ko sem bila srečna. Ko sem imela svet na dlani. Imela sem vse, kar sem si želela. Vsaj tisti trenutek sem življenje tako dojemala. V neznosni lahkosti bivanja me nič ni pretreslo. Vsak nov dan je bilo praznovanje. Praznovanje novega obdobja, življenja. Zaživela sem kot svobodna ptica. Nikogar ni bilo, da bi mi porezal krila.

Bilo je obdobje, ko sem zaživela po svoje. Počutila sem se odraslo, zrelo, spoštovano. Imela sem svoj denar, ker sem pridno delala različna študentska dela. Vestno sem svoj čas posvečala faksu, tu pa tam mi je kaj spodletelo, pa vendar sem se kaj hitro znašla. Doživela sem razpad prve resne zveze.

Postala sem ženska, ki je ljubila sebe. Ki je začela delati stvari, ki jih je oboževala, brez, da bi morala komu polagati račune. Bila sem zvesta sama sebi in nikomur drugem. Življenje je postalo kaj hitro drugačno z mojega zornega kota. Maribor sem posvojila. To je bilo mesto v katerega sem se zaljubila. Z njim se dihala, se ljubila, jokala in smejala. Podnevi me je božal s svojo domačnostjo, ponoči pa razvnel s svojo odkritostjo.

Na svojem potovanju sem imela prijateljice s katerimi sem uživala v vsej svobodi. Bile smo kot Carrie, Samantha, Charotte in Miranda iz Seks v mestu. V meni je vrela kri Samanthe, po drugi strani pa sem bila mahnjena na princa, ki me bo dvignil do neba, kot Carrie. Kljub vsej svobodi sem hrepenela po moškem. Po takšnem, ki me bo znal vsak dan znova nasmejati in predvsem ukrotiti. Priznam, mi je kar prijalo, ko sem po razvezi začela spoznavati moške. Kako različni so bili. Kako so me določeni pritegnili, pa vendar odbili.

Živela sem divje, vsak dan smo se brezskrbno videvale in hodile velikokrat ven. Zunaj smo bile prijetno okajene vse do zgodnjih jutranjih ur. Bile smo dame, ki so znale plesati in uživati. Življenje smo jedle z veliko žlico. Bile smo v dobrem in slabem. Skupaj smo dale čez vse dobre in slabe trenutke. Naši klepeti so bili zame največje zadovoljstvo. Bile smo mlade, vsevedne in radovedne. Naš svet je bil realen, pa vendar dosti lepši s koktejlem in pogledom na Dravo.

Če pogledam nazaj sem presrečna. Doživela sem veliko brezskrbnih trenutkov. Za nič mi ni žal in prav ničesar ne obžalujem. To bo obdobje, ki se ga bom vedno z veseljem spominjala. Ponosna sem, da sem iz vsega tega znala povleči vse najboljše.

Zdaj sem tu, kjer si želim biti. Če bi lahko še enkrat izbirala, bi izbrala ta trenutek. Kot mami in ne kot samska brezskrbna punca. V sebi nosim spomine, ta trenutek pa živim sanje, ki bodo na stara leta najlepši spomin.

Tista divja Tea pa bo vedno prebivala v meni, le doma jo bo en princ jahal in krotil:)

Do naslednjič srčen pozdrav,

Tea

Spread the love :)

Poglej tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja