Mamin svet

Moje izkušnje glede nakupa otroškega vozička in marele

Izbira otroškega vozička je bilo zame po eni strani najboljši in najbolj stresni del nosečnosti. Najboljši, ker sem lahko dolgo časa zbirala različne informacije o raznih vozičkih, znamkah in ker bo poleg tega, da bo namenjen mojemu princu, služil tudi meni. Stresno pa predvsem zaradi velike poplave vozičkov na trgu in kako najti »tistega princa na štirih pogonih«;)

Sama sebi sem si zadala, da bom kupila voziček, ki bo predvsem praktičen in primeren za različne terene, kajti poleg mestne vožnje, sem želela, da bo vodljiv tudi na težjih terenih. Poleg tega pa mi more biti všeč tudi dizajn. Dolgo sem prebirala različne karakteristike vozičkov, cele dneve preživela ob branju na spletu in iskala. Tako dolgo časa sem tuhtala, da sem mislila, da nikoli ne bom našla ustreznega. Jah priznam, pri določenih stvareh znam biti včasih zelo pikolovska;) Ko sem že mislila, da sem našla tistega »tapravega«, pa sem zagledala ceno in me je minilo, ker je bila preveč zasoljena.

Preko spleta sem prebrskala že vse možne znamke in trgovine, zato sem se odločila, da si grem določene modele pogledat v živo in vozičke preizkusiti. Bila sem v različnih otroških trgovinah in nič kaj se mi ni dopadlo. Potem pa se neko dopoldne, po obilnem zajtrku in kavici, z Dejanom sprehajava po starem mestnem jedru Celja in tako zasledim trgovino Pikolin  (http://www.pikolin.si/). Morala sem stopiti noter in si pogledati ponudbo. Bila sem presenečena, da se v tako majhni, lični trgovini skriva toliko lepih in uporabnih stvari. Znamke vozičkov, ki jih imajo so: UPPAbaby, ICandy,4moms, Elodie Details, mima, Joolz, Tako, Maclaren, Valco baby, Peg perego, nikimotion, greentom, Baby Boom itd. No za slednjega sva se z dragim takoj odločila. Sicer sva sprva mislila vzeti Baby Boom s tremi kolesi, ampak ko sem videla model s štirimi kolesi sem takoj vedela, da bo »tapravi«J

Izbrala sva Baby Boom Neo 4. Najbolj me je prepričalo, da je voziček primeren za različne terene, da ima velika kolesa, ki zlahka premagujejo tako makadam kot gorske poti. Z Dejanom veliko časa preživiva v naravi, hribih in zato mi je bilo še toliko bolj pomembno, da bo voziček služil svojemu namenu in ne bil neka »šminka« za razkazovanje.

Pri vozičku Baby Boom Neo 4  so me najbolj prepričala spodnja dejstva:

  • namenjen in mišljen je za starše in otroke, ki se radi gibljejo v naravi in potrebujejo zanesljiv voziček tudi v slabših pogojih
  • zasnova in materiali vozička zagotavljajo izredno čvrstost in stabilnost (tudi na slabih oziroma bolj zahtevnih terenih)
  • Nio 4 je čistokrvni terenec, z velikimi, 4×4, napihljivimi kolesi
  • voziček se lepo in enostavno zloži, v eni potezi, in je primeren tudi za majhne prtljažnike najmanjših avtomobilov (Yaris, Polo, Clio, ipd)
  • voziček oz. komplet 3v1 vključuje zelo veliko košaro za novorojenčka, športni del in lupinico/jajček
  • s svojimi 13,5 kg je pravo peresce v kategoriji terenskih štirikolesnikov z velikimi, napihljivimi kolesi zaradi njegove lahkotnosti, velikih napihljivih koles ter naprednega “full suspension” sistema vzmetenja na vseh kolesih, zagotavlja neverjetno mehko in gladko vožnjo po vseh terenih
  • ima vgrajen tudi t.i. “Reverso” sistem, ki omogoča obojestransko nameščanje
  • posebnost vozička je tudi enostavno nastavljivo hrbtišče, ki gre do popolnoma ležečega položaja

Na vozičku me je edino malce razočarala spodnja nakupovalna košara, kajti za moje poglede je bila edino malce premajhna.

Poleg vsega, pa mi je bilo najbolj všeč, da vključujejo vozički Nio 4 bogat nabor dodatne opreme že serijsko (veliko dvodelno zimsko vrečo, notranjost iz flisa, anatomsko peno za večje udobje in dodatno bočno oporo, torbo za potrebščine, previjalno podlogo, prekrivalo proti dežju in vetru, veliko nakupovalno košaro, snemljiv naslon za roke).

Če zaključim bi lahko po skoraj letu dni uporabe vozička povedala, da je  Nio 4 voziček za dinamične in aktivne družine, ki veliko časa preživijo na prostem in se rade gibljejo v naravi. 

In ja tudi cena je bila zelo zadovoljiva. Za celoten komplet 3v1 sva v trgovini Pikolin odštela namesto 499€ samo 340€, ker je v lanskem aprilu 2016 potekala akcijska cena.

Kljub vsem karakteristikam vozička, pa sem se vseeno odločila za nakup marele. Tudi tukaj me ni čakalo nič manj naporno delo, ker je tudi teh kar dosti na tržišču. Ampak kljub vsemu sem se takoj zaljubila v znamko Elodie Details in butik izjemno uspešne mamice Hajdi Korošec Jazbinšek (https://www.hajdi.si/), ki se nahaja zelo blizu trgovine Pikolin. Sama izložba trgovine me je venomer vabila, ko sem se sprehajala mimo in tako sem enkrat zavila vanjo in pričakala me je ravno Hajdi. Ne morem povedati, kako sem bila izredno presenečena, ko si je zame vzela čas in mi predstavila celotno trgovino in vse izdelke v njej. Takoj sem zagledala voziček Graphic Grace in vedela, da bo moj!

Če še tukaj povzamem na hitro, zakaj sem se odločila ravno za to znamko.

Najbolj kar me je na prvi pogled prepričalo je bil izredno lep dizajn in pa izredna praktičnost vozička. Najbolj mi je bilo všeč, da se izredno hitro zloži in zasede izredno malo prostora v prtljažniku, tako, da je nepogrešljiv na različnih potovanjih, ko imamo dosti druge prtljage in želimo z vozičkom zasesti čim manj prostora. Sama sem ga vzela na morje in druge izlete. Pa še potovalno vrečo dobiš poleg, tako, da se voziček ne more umazati.

Presenetilo me je tudi, da se dobro odnese na različnih terenih, kljub temu, da so mi bila na začetku edina pomanjkljivost kolesa, ki pa me še vse do danes niso pustila na cedilu. Izjemno globoka strehica pa mi je bila najbolj praktična. Mislim, da nikjer drugje nisem zasledila takšne. Strehica pride izjemno prav tako v mrazu kot zaščita proti soncu. Ima tudi mrežasto okence, tako, da lahko našega malčka spremljamo na vsakem koraku. To mi je že dostikrat prišlo prav, ko sem opazila, da je Lovro zaspal in sem lahko nastavila hrbtišče na ležalni del, ki se čisto poleže. Spodaj nas pričaka še izredno velika potovalna košara in pa šikani predalček, kamor lahko shraniš razne majhne malenkosti od mobitela, šminke, drobižnice itd. Voziček je primeren od 6 meseca dalje pa vse do 3-4 let starosti oziroma do teže 15kg.

Pred kratkim se nakupila tudi univerzalno podlogo za voziček Dot iste znamke, katera pa je trenutno znižana na spletni strani Hajdi.si (https://www.hajdi.si/potepanje/podloge-za-vozicke/univerzalna-podloga-za-otroski-vozicek-dot.html). Tudi ta me ni pustila na cedilu in je izredno praktična, kajti lahko se uporablja tako v poletnih, vročih mesecih kot pozimi, saj ima na drugi strani mehko, toplo podlago.

Vse mamicam, bodočim mamicam želim, da izberete voziček svojih sanj in upoštevate svoje želje. Če želite prebrati še kaj več o moji izbiri vozička in marele ali o drugih ponudbah, vam priporočam obisk spletne strani http://www.pikolin.si/ in https://www.hajdi.si.

Lep srčen pozdrav,

Tea💚

Spread the love :)

Poglej tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja