Mamin svet

Družina, dom mojega srca

Glede na to, da smo dodobra zakorakali v mesec marec, ki poveličuje matere s svojim izborom praznikov, moram tudi sama kaj dodati mesecu, posvečenem družinam.

Družína -e ž (í) 1. zakonski par z otroki ali brez njih, zame predstavlja najlepši dom na svetu. Dom, kjer se srce spočije in zadiha. Kjer živci plešejo v ritmu ča-ča-ča. Kjer se srečujeta ljubezen, smeh in veliko govoričenja. Dom brez otrok je danes zame, kot gostilna brez pijancev. Prazna in dolgočasna.

Najin svet so najini otroci, ki naju znajo dvigniti in še bolj spustiti na realna tla. Morem povedati, da odkar sta dva, je veliko bolj naporno, ampak toliko več nama dajeta. Trenutno  so dnevi izredno napeti, ker oba z Dejanom veliko časa posvečava učenju. To pa je z otrokoma na trenutke zelo stresno in težko. Oba naju potrebujeta in ne razumeta, da sva včasih utrujena,  nimava volje. Ampak vse se da. Seveda pridejo dnevi, ko si mislim, zakaj vraga nisi imela prej otrok ali prej končala faksa. Tako pač je. Zdaj sem tu. In gremo s polnim zagonom novim zmagam naprej.

Kljub vsemu sem srečna, da sem tu, kjer sem. Že z nekim razlogom. Moja družina, je moje zavetje miru, kjer vse moje slabosti poniknejo. Moj pristan. Tu sem srečna in varna pred svetom. Moja družina so tudi najini prijatelji, starši, brati in sestre. Držimo skupaj in si pomagamo kot si le lahko. In kljub vsem nesoglasjem, ki ga premoremo, najdemo skupno pot.

Danes stojim tu, kot mamica dvema otrokoma, na kar sem izredno ponosna. Ko gledam Lovra, ki mi pred očmi odrašča s svetlobno hitrostjo, se zavem, da sem na dobri poti. In ko objamem hčerko, vem, da sem zanjo vse. Kot je ona meni. Kljub vsem napakam, ki jih premorem, sem mati kakršna sem si želela biti že od nekdaj. Načelna, stroga z veliko mero popuščanja in smeha. Tam nekje se tudi najdemo vsi skupaj.

 

Do naslednjič srčen pozdrav,

Tea♥

 

Spread the love :)

Poglej tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja