Dom, Oblikovanje doma, Organiziranje

Top kopalniški produkti iz Ikee

Odkar se je pojavila Ikea, sem njena največja fenica. Že v študentskih letih sem si vso pohištvo za sobo kupila ravno tam. Tam bi dejansko lahko živela ali bila tedensko, če bi se dalo.

Zakaj Ikea?

Všeč mi je pravzaprav iz vidika, da potrošnik dobi vse kar potrebuje na enem mestu. Poleg vsega pohištva, pa nas prostori pozdravijo že s samo postavitvijo in dekorjem. V primeru, da nimamo predstave kaj vse bi skupaj ustrezalo. In vedno je na voljo ves dekor, ki si ga lahko že spotoma priskrbiš.

 

Raznolikost kolekcij

Kolekcije se lepo dopolnjujejo, predvsem pa se jih lahko poslužujemo tudi različno. Tako na primer uporabimo nekaj kosov iz kolekcije Hemnes, Industriell, Vindflakt itd. in jih povežemo skupaj. Vsaka kolekcija ima svojo značilno obliko in izgled, pa vendar nam kdaj ustreza, da iz vsake izberemo kaj določenega.

 

Nova podoba kopalnice

Ker bova v kratkem prenavljala kopalnico, sem si oris nove že zamislila. Ker je kopalnica prostor, kjer se rada sprostim, si jo želim opremiti v čim bolj minimalističnem in bohemskem slogu s kančkom domačnosti. Veliko mi pomeni naravno okolje, zato bodo določeni dekorji in pohištvo leseni, ki se bodo dopolnjevali z bakreno in črno barvo.

Ker je kopalnica majhna, moram paziti, da jo opremim z vsem potrebnim in koristnim. Predvsem, da je vsega manj, kot več. Zelo uporabno se mi zdi, da imam stvari na dosegu rok, kar mi omogočajo razne police, vitrina.

 

                             

 

Organiziraj, barvaj, preoblikuj

Če imaš organizirane stvari, veliko lažje funkcioniraš. Tako je vsaj pri meni. Da bova pridobila na prostoru, bova kad zamenjala za tuš kabino, ki bo imela samo kaljeno steklo in ploščice. Čisto preprosto.

Kopalniško omarico z umivalnikom sva kupila iz kolekcije Hemnes/Hagaviken, kar bo vsemu skupaj naredilo pečat in dalo malo  podeželskega kančka. Ker je bele barve, razmišljam, da bi jo pobarvala v kraljevsko modro.

Umivalnik bom popestrila s črno pipo iz kolekcije HAMNSKÄR in dodala čisto preprosto črno okroglo ogledalo.  Kopalnico pa bo krasilo tudi zelenje na okenski polici.

Mogoče sem se bele barve malce najedla in rada pohištvo preoblikujem po svoje. Pohištvo iz Ikee se je v mojem primeru že večkrat izkazalo za zelo hvaležno pri barvanju.

Sprva sem želela pustiti stare ploščice, ki bi jih pobarvala, pa sem se odločila, da bova kupila nove. Ker le-teh ne bom imela do stropa, kot so se za to odločali včasih, iz finančnega vidika ne bo tako drago. Kakšne bodo še ni čisto dokončno, vsekakor pa v svetlem odtenku.

Na koncu so na vrsti vrata. Te bom preoblikovala in sicer bom stara prebarvala z Vintage Paint kredno barvo v soft cream odtenku. Še prej pa bom dodala vezan les, tako, da bodo zagotovo spremenila obliko. Ker je kopalnica majhna, sem se odločila, da bodo vrata drsna, saj bom tako prihranila največ prostora.

  

 

V Ikei sem našla vse potrebno kar bom potrebovala. Kopalniška oprema z vsemi dodatki in božanskim dekorjem me prepriča s svojo enostavnostjo, kreativnostjo, saj se lahko vsak prelevi v mojstra svojega doma.

 

Vir slik: Pinterest

 

Do naslednjič srčen pozdrav,

Tea♥

 

 

 

 

 

 

Spread the love :)

Poglej tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja