Dom, Oblikovanje doma, Organiziranje

Različni slogi pisarniških prostorov

Pisarniški prostor predstavlja delovno okolje, ki nam pride vedno prav. Bodisi za pisanje, ustvarjanje ali odmik od sveta. Vsekakor pa mora vsak vedeti kakšen slog opremljanja mu najbolj ustreza ter predvsem kako ustvariti pomirjajoče, sproščeno okolje.

Različni trendi

Sami trendi  v notranji opremi se spreminjajo iz leta v leto, saj nanj vplivajo nove tehnologije, inovacije glede materialov ter smernice, ki jih na trg pošiljajo notranji oblikovalci.

V današnji dobi razcveta družbenih omrežij najdemo velik spekter različnih stilov, ki so lahko specifični ali pomešani z različnimi obdobji. Nekaterim so všeč tradicionalne, starejše stvari, spet drugi hlepijo po novem, modernem ter urbanem stilu.

V različnih revijah in katalogih najdemo zanimive ideje, vsekakor pa priporočam obisk pohištvenih salonov in trgovin, kjer nam še izdatno prikažejo prostor oblikovan skozi različni dekor.

 

Moderni slog pisarne

Moderni stil je primeren za tiste, ki imate radi izbrane in premišljene multifunkcionalne kose pohištva, veliko zelenja, čiste linije, preproste barvne prostore in materiale, ki vključujejo kovino, steklo ter jeklo.

Minimalistični slog pisarne

Kot že samo ime pove, smo zelo skopi s pohištvom, podobno kot pri modernem, sodobnem slogu. Barvna paleta je tudi tukaj čisto preprosta, nevtralna.

 

Industrijski slog pisarne

Tukaj ne moremo zgrešiti z golimi stenami, minimalističnim, DIY pohištvom ter vidnimi napeljavami. Delovno okolje ustvarimo nekako tako, kot bi bili začasno naseljeni. Čim bolj sproščeno.

Mešanica modernega in srednjega stoletja sloga pisarne

Nekako retro bi lahko rekli oziroma nas ta slog popelje daleč v šestdeseta, ki vključuje tudi elemente minimalizma.

Skandinavski slog pisarne

Slog, ki je pisan na kožo tistim, ki obožujejo preprosti in funkcionalni skandinavskim dizajn. Minimalistično oblikovan notranji dekor z domačim pridihom.

Tradicionalni slog pisarne

Ta slog ponuja klasične detajle, razkošno pohištvo ter obilo dodatkov, ki še bolj popestrijo prostor, ter mu dajejo baročni pridih.

Prehodni slog pisarne

Tukaj imamo slog, ki je mešanica tradicionalnega in modernega. Torej za vse tiste, ki se ne morete upreti obema.

Boemski slog pisarne

Predstavlja zadnje čase zelo popularni slog, ki prepriča vse tiste, ki želite v svoj prostor ujeti brezskrbno življenje. Torej tukaj je dobrodošlo pohištvo iz druge roke, starinski detajli, svetilke, stvari iz boljšjega sejma.

Rustikalni slog pisarne

V tem slogu najdemo nedokončane elemente, ki ljubijo les in kamen, kar daje toplino prostoru. Deluje zelo naravno, pomirjajoče, surovo.

Shabby Chic pisarna

Sproščeni šik, ki združuje dve plati oblikovanja: skrbno izbrano vintage pohištvo in sproščena postavitev. Čutiti je vpliv boemskega stila, vendar bolj z ženstveno noto.

Pisarna v stilu Hollywoodskega glamurja

Torej za vse tiste, ki obožujete razkošje, glamur in luksuz, kar se odraža na vseh dekorjih.

Podeželski slog pisarne

Vse bolj priljubljen  t.i. ‘podeželski slog’, ki  je pisan na kožo romantikom, ki uživajo v sobivanju z naravo. Značilna je uporaba lesa, masivne mize in spekter dodatkov, ki dajo prostoru piko na i.

Ključni elementi pisarne

Preden se odločimo za nakup in slog naše pisarne, je dobro vedeti kako velik je naš prostor, kjer bomo imeli delovno okolje. Gre za bolj majhen, omejen prostor ali imamo neomejeno možnost izbire? Bomo za pisalno mizo preživeli ogromno časa in zato potrebujemo večjo delovno površino, ali bomo mizo uporabili samo za računalnik in par dodatkov. Si želimo organizirano okolje, kjer seveda ne sme manjkati polic, z najbolj nujnim in dekorjem. Koliko denarja želimo nameniti nakupu vseh potrebnih elementov? Si želimo novih stvari ali raje “osvežimo” stare?

Osvetljava

Potrebno je razmisliti o lučeh, ki nam osvetlijo prostor. Potrebujemo svetel prostor oziroma pisarno blizu okna, ki daje dnevno svetlobo. Pri lučeh imamo veliko možnosti. Lahko so na mizi, na steni, polici. Naj bodo čim bolj priročne.

Organizacija

Konec koncev pa je najbolj pomembno, da imamo v svojem delovnem okolju vse lepo organizirano in pospravljeno. Tukaj nam pridejo v pomoč razne škatle, police, tabla, ura. Za sprostitev pa predlagam, da si umislite rožo, ki vam bo vse skupaj popestrila.

Vir slik: Pinterest

Do naslednjič srčen pozdrav,

Tea♥

 

Spread the love :)

Poglej tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja