Dom, Oblikovanje doma, Organiziranje

Okrasimo teraso z vrtnim pohištvom iz Jyska

Temperature so že dovolj visoke, da nas vabijo v zunanje prostore. Ni lepšega kot spiti jutranjo kavico v udobju balkona in pojesti žar dobrote na prekrasni terasi. Seveda, če imamo hišo si lahko rezerviramo veliko več prostora kot je to možno v stanovanju, na balkonu.

Ko sva z Dejanom živela v Žalcu, balkona nisva imela in mi je to zelo manjkalo. Trenutno, ko živimo v hiši, je to dosti lažje, ker imamo veliko površino okoli nje plus ogromen balkon, ki je za moje mnenje edino malenkost preozek in predolg. Ampak že vem, kako ga bom oblikovala.

Organiziraj, izmeri prostor

Ko urejamo zunanje površine, je najbolje zmeriti prostore, da dobimo nekakšen okvir koliko površine bomo lahko spremenili. Sama sem pri balkonu malce omejena z razkošno vrtno garnituro, ker je preozko. Čeprav bi zelo pristajala v sam okoliš. Tudi stilsko moramo vedeti, kaj nam je všeč, da prednjači in česar ne želimo. Ogromno ponudbe dobimo že pri nam, čeprav sama rada zavijem sosedom v Ikeo.

Vrtni dekor in pohištvo Jysk

Tokrat bom predstavila vrtne kose pohištva in dekor iz vsem poznanega Jyska. Moram povedati, da sem nad njim tudi sama navdušena, sploh nad zelo ugodnim dekorjem ter pohištvom, ki je obenem tudi kvalitetno. Zelo rada ga obiščem v Celju, sem pa že tudi spletno naročevala. In bila zelo zadovoljna.

Torej danes predstavljam kose, ki lahko pridejo prav tako na balkonu, kot tudi na terasi. Nekako bom poskušala najti ustrezne kose za manjše balkone in večje terase.

Cvetlični lonci

Obožujem rože in zelenje, čeprav se dostikrat zgodi, da mi vse ne uspeva tako, kot bi si želela, vendar si terase ali balkona ne znam predstavljati s kančkom zelenja. Nekako se bolj nagibam k listnatim ali zelenim rastlinam, miniaturnim drevesom, palmam ali kaktusom. Meni osebno niso všeč balkonske rože, niti nimam volje, da bi jih negovala.

Zelenje, les, različni dekor, mešanica boemskega in podeželskega pridiha s kančkom surovega videza. To bo moja sprostitvena oaza.

Manjši balkon

Za manjši balkon se mi zdijo ustrezni spodnji cvetlični lonci.

Večje korito, kamor lahko posadimo zelišča ali zelenje, obenem, pa nam nudi senco in zasebnost

https://jysk.si/vrt/cvetlicni-lonci/cvetlicno-korito-trana-29x82x131-naravna

Terasa

Če imamo na razpolago več prostora, lahko uporabimo večja cvetlična korita ali lonce. Ni potrebno, da je vse iste velikosti. Igrajte se z velikostmi in barvami. Na mizo položimo kakšen manjši lonček za dekoracijo, okoli terase pa si ustvarimo svežino in senco z različnim rožami, ki so nam všeč. Lepo izpadejo tudi viseči cvetlični lonci.

Nepogrešljivi dodatki

Naj bodo lučke, svetilka, preproga, vrč za sok, okrasna kletka ali kakšen predmet iz potovanja ali morja. Vključite ga, popestrite in spremenite čez čas, če se naveličate. Če ne želite imeti preproge, pa tla popestrite z lesenimi talnimi oblogami.

Vrtni kompleti

Miza in stol sta ključnega pomena in morata predstavljati udobje, ko želimo čas preživeti v naravi, zunaj. V kolekciji vrtnih kompletov me najbolj prepričajo leseni, mogoče tudi kakšen ratan, še rajši pa bambus.

Če imamo majhen balkon, je dobro izbrati majhno mizo in dva stola, ki ju lahko po možnosti razstavimo in pridobimo še več prostora ko je to potrebno.

Kadar opremljamo večje površine pa nam pridejo prav lounge kompleti, ki jim lahko dodamo senčnik, ležalnik, zaboje in za okras ter osvetlitev tudi solarne svetilke.

Najpomembneje pa je dejstvo, da se pri opremljanju držimo manj je več. Boljše, da kaj manjka, kot, da naša terasa ali balkon zgleda prenasičena s stvarmi.

Predvsem pa je pomembno, da nam je udobno in prostor uporabljamo več krat za sprostitev ali pa si z družbo in otroki kratkočasimo poldneve in večere.

Vir slik: Jysk
https://jysk.si/

Do naslednjič srčen pozdrav,

Tea

Spread the love :)

Poglej tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja