Dom, Oblikovanje doma

Ko dom zažari z rumeno barvo

Rumena. Barva sonca, svetlobe, optimizma, duha in razuma. Barva ki poživlja, aktivira in osvobaja pred strahovi.

Ste vedeli, da rumena barva spodbuja naše mentalne sposobnosti, ustvarja duševno spretnost in dojemanje. Predvsem pa ponuja upanje, srečo, razigranost in zabavo. Z duševnega vidika je zelo ustvarjalna. Pomaga nam pri sprejemanju odločitev, pri zbranosti in osredotočenju, pri študiju, uporabna je v tudi času izpitov.
https://bojanlisjak.wixsite.com/vse-o-barvah/rumena-barva

Zgoraj našteto je vsekakor dobro uporabiti tudi v praksi. In zato sem se tudi sama odločila, da bom kljub sprva kljubovanju rumeni, slednjo uporabila. Umestila jo bom v dnevno sobo kjer si želim rumeni naslanjač in tabureja, ki bosta popestrila celotno bohemsko vzdušje in razkošje sedežne z različnimi blazinami.

Zadnje čase si jo zopet zelo želim uporabiti v majhnih količinah. Včasih mi je bila moteča, ker sem jo doma deset let gledala vsaki dan, ker si je mami omislila živo rumena vrata po celem stanovanju. Vendar je vseeno zame zelo pomirjajoča in pozitivna. Kot sončnice, moje najljubše rože.

Dnevna soba

Rumena popestri vsak prostor s svojim optimizmom. Lahko jo uporabimo kot dekor, mogoče kakšna vaza ali blazina, ali umestimo v prostor kot sedežno, taburo. Vsekakor pa moramo paziti, da slednja ne prednjači, ker bi bilo potem kar precej živahno. No mogoče pa je to komu všeč. Zakaj pa ne.

Sama bi jo uporabila tudi kot predelno steno, ki bi optično povečala prostor, ker bi tako ustvarila majhne otočke. Ali samo popestrila brezčasno belino.

Če ste z barvami bolj bojazljivi in si ne upate tvegati s kakšnim večjim kosom, pa predlagam preprogo, ki bo lepo zapolnila prostor. Ali pa kakšne stenske dekoracije, slike.

Vsekakor pa v dnevni sobi ne gre brez vitrine. No lahko jo postavimo tudi v kopalnico. Zadnje čase so zelo popularne in delujejo zelo redoljubno, ker imamo skrbno izbrani dekor, ki služi svojemu namenu.

Kuhinja

Masivna lesena miza in rumeni stoli. Dobitna kombinacija. Stole lahko uporabimo tudi v drugih prostorih ali pa z njimi okrasimo teraso.

Z rumeno barvo lahko razbijemo in popestrimo enobarvne, svetle kot tudi temne kuhinje. Ni potrebno, da so samo stoli ali miza, lahko so ploščice, vaza ali rumeni podstavki za na mizo. Bodite ustvarjalni kot barva. Mene je že čisto pritegnila.

Spalnica

Da bomo v spanju še bolj pomirjeni in sproščeni, je dobro premisliti o odtenku dekorja, ki bi nam bil všeč. Tudi tukaj imamo nešteto možnosti poigravanja.

Sama sem mnenja, da imam spalnico rajši manjšo, ker prostor uporabljam samo za spanje in želim čim manj kopičenja stvari, kjer spim. Zato v spalnem prostoru nimam omare. Tisti, ki imate večje spalnice, si lahko daste duška z različnim pohištvom in dodatki.

Torej možnosti je nešteto, iger je dovolj za vse. Tukaj je le nekaj idej, kako vključiti v dom barvo sonca. Pa čeprav sem se ji dolgo časa izmikala, sem jo zopet vzljubila. Le v malenkost mili obliki, saj veste manj je več.

Vir slik: Pinterest

Do naslednjič srčen pozdrav,

Tea

Spread the love :)

Poglej tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja